Moderní datová úložiště - Novák, Matěj (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce popisuje historický vývoj datových úložišť s důrazem na současné možnosti ukládání dat. Jednotlivé technologie jsou popsány z hlediska historie, principu fungování a možného budoucího rozvoje. V práci je použito chronologické řazení do tří logických celků: Historie, Současnost a Budoucnost. V závěrečné srovnávací studii čtenář nalezne porovnání současně prodávaných datových úložišť dle nejdůležitějších uživatelských kritérií.
Modern data storage
Keywords: děrné štítky; děrné pásky; bubnová paměť; magnetické pásky; diskety; optické disky; pevné disky; flash paměť; holografické disky; DNA; TeraDisc; memristor; punch cards; punched tapes; magnetic drums; magnetic tapes; floppy disks; hard disks drive; flash memory; holographic discs; DNA; TeraDisc; memristor