Demografický vývoj farnosti Vápno v letech 1721-1849 - Sedláčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se věnuje demografickému vývoji farnosti Vápno v letech 1721-1849 nacházející se v okresu Pardubice. Při studiu sňatečnosti, porodnosti a úmrtnosti bylo čerpáno z jedenácti matričních knih. Údaje byly získány metodou anonymní excerpcí dat. Tato data byla následně porovnána s dalšími lokalitami a celozemskými hodnotami.
Demographic Development of the Vápno Parish between 1721-1849
Keywords: Vápno; historická demografie; sňatečnost; porodnost; úmrtnost; Vápno; historical demography; nuptiality; natality; mortality