Terapeutické využití stříbrných nanočástic - Tománková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá terapeutickým využitím stříbrných nanočástic. V práci jsou popsány vybrané způsoby syntézy stříbrných nanočástic, jejich charakterizace a vlastnosti, které se uplatňují v nanomedicíně. Zejména antimikrobiální vlastnost stříbrných nanočástic je významná pro terapeutické využití.
Therapeutic use of silver nanoparticles
Keywords: nanotechnology; silver nanoparticles; nanomedicine; therapy; stříbrné nanočástice; nanotechnologie; terapie