Hodnocení změn koryta řeky na základě historických geografických dat - Černá, Denisa (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce pojednává o využití geografických informačních systémů, dálkového průzkumu Země a historických map při hodnocení změn koryta toku řeky. V práci jsou uvedeny některé typy dat DPZ a přístrojů vhodných k mapování vody. Jsou zde také zmíněna historická data, jejich vytvoření a zpracování. Součástí bakalářské práce je praktická část zaměřená na analýzu toku řeky Labe.
Evaluation of changes in the river bed on the basis of historical geographic data
Keywords: dálkový průzkum Země; GIS; hodnocení dat; mapování; historická data; remote sensing; evaluation of data; mapping; historical data