Detekce a identifikace Capnocytophaga canimorsus metodou PCR - Jankovičová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato práce se zaměřuje na diagnostiku a identifikaci bakterie Capnocytophaga canimorsus. V úvodní části jsou popsány obecné vlastnosti a charakteristika celého rodu Capnocytophaga a je zde vysvětleno, proč je důležité této bakterii a její identifikaci věnovat větší pozornost. Hlavní část práce se pak zabývá podrobnějším popisem možností diagnostiky. Je zde optimalizována metoda polymerázové řetězové reakce v reálném čase a s použitím vzorků odebraných z ústní dutiny psů a koček porovnána s jinými běžně používanými metodami identifikace.
Detection And Identification Of Capnocytophaga canimorsus By PCR Method
Keywords: Capnocytophaga; Capnocytophaga canimorsus; real-time PCR; kapnofilní bakterie; psí kousnutí; Capnocytophaga; Capnocytophaga canimorsus; real-time PCR; capnophilic bacteria; dog bite