Energetická a surovinová bezpečnost České republiky - Moravcová, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou energetické a surovinové bezpečnosti v České republice. Její součástí je popis jednotlivých zdrojů energie využívaných v České republice, analýza bezpečnosti dodávek a tranzitních cest. Dále je analyzována současná energetická bezpečnost v České republice.
Energy and material safety of the Czech republic
Keywords: energetická bezpečnost; uhelné zdroje; jaderné zdroje; zemní plyn; ropa; Česká republika; energy safety; coal; nuclear sources; natural gas; petroleum; Czech Republic