Literatura na Radiu Wave - Mifková, Marcela (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této bakalářské práce je popsat prezentaci literatury ve vysílání kanálu Českého rozhlasu Radia Wave. Práce se zaměřuje na vysílací formy literárních pořadů a pravidelných relací, v nichž se informace o literatuře vyskytují, včetně osobností moderátorů a způsobu moderace. Důležitým prvkem je i analýza výběru témat a přístupu k jednotlivým knihám. Práce současně informuje o základních pojmech týkajících se médií a české literární kultury a o jejich vzájemném propojení.
Literature on the Radio Wave Channel
Keywords: Radio Wave; média; internet; rozhlas; literatura; pořady; moderátoři; Radio Wave; media; internet; radio; literature; programs; moderators