Srovnávací studie nástrojů environmentální politiky v ČR a Polsku - Dolejší, Ilona (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá politikou životního prostředí, jejími cíly a nástroji. V první části jsou popsány nástroje politiky životního prostředí používané ve světě. Další část obsahuje rozdělení nejdůležitějších nástrojů environmentální politiky v ČR a poslední část analyzuje vybrané environmentální nástroje v Polsku.
Comparative study of environmental instruments in the Czech Republic and Poland
Keywords: environmentální politika; ochrana životního prostředí; Životní prostředí; nástroje; ekonomické nástroje; právní předpisy; Česká Republika; Polsko; financování