Bakteriální pneumonie - Skoupilová, Anna (Univerzita Pardubice, 2023)
V této práci je v několika kapitolách popsaná bakteriální pneumonie. V úvodních kapitolách je seznámení s nemocí, rozdělení pneumonie do skupin a charakteristika daných skupin a popis konkrétních bakterií, které způsobují bakteriální pneumonii. Druhá polovina práce je zaměřená na klinické projevy, diagnostiku a léčbu onemocnění, která je zaměřena především na antibiotickou léčbu. V závěru je popsána prevence proti onemocnění.
Bacterial pneumonia
Keywords: pneumonie; bakterie; antibiotika; očkování; zánět; pneumonia; bacteria; antibiotics; vaccination; inflammation