Výkon samostatné a přenesené působnosti obce - Mervartová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na objasnění fungování veřejné správy v České republice, zvláště pak na její výkon v obci s rozšířenou působností, konkrétně na výkon státní správy a samosprávy na Městském úřadě v Novém Městě nad Metují. Zabývá se rozdělením jednotlivých činností, které obec vykonává jednak v rámci samostatné působnosti a dále pak v rámci přenesené působnosti, a to prostřednictvím odborů městského úřadu. Věnuje se také zhodnocení výkonu těchto působností v dané obci.
Execution of independent and transferred competence of the municipality
Keywords: municipalities; municipal offices; competence of the municipality; extended competence; Public Administration; Independent competence; transferred competence; self-government; State administration; obce; obecní úřady; působnost obce; rozšířená působnost; Samostatná působnost; přenesená působnost; samosapráva; Státní správa; veřejná správa