Fyziologické účinky kofeinu a jeho stanovení v nápojích pomocí separačních technik v kapalné fázi - Slavíková, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
První část této práce je věnována fyziologickým účinkům kofeinu na organismus. Druhá část se zabývá stanovením kofeinu v nápojích (káva, čaj, nealkoholické a energetické nápoje) pomocí kapalinové chromatografie a elektroforézy.
Physiological effects of caffein and its determination in beverages using liquid phase separation techniques
Keywords: kofein; fyziologické účinky; nápoje; kapalinová chromatografie; elektroforéza; caffein; physiolofical effects; beverages; liquid chromatography; electrophoresis