Informovanost pracovníků domovů pro seniory o syndromu demence - Vašková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou syndromu demence. Teoretická část práce je zaměřena na popis onemocnění, klinické příznaky, dělení demencí, diagnostiku, léčbu tohoto onemocnění a komunikaci s pacientem s demencí. Cílem práce je zjistit míru informovanosti pracovníků domovů pro seniory o syndromu demence. Praktická část práce je realizována pomocí kvantitativního výzkumu, který byl zaměřen na všeobecné sestry a pracovníky v sociálních službách pracující v domovech pro seniory. K výzkumu bylo použito dotazníkového šetření.
Awareness of workers homes for elderly of dementia syndrom
Keywords: senioři; demence; zdravotní sestry; pracovníci v sociálních službách; domov pro seniory; informovanost; komunikace; seniors; dementia; nurses; workers in social services; home for the elderly; awareness; communication