Skateboarding jako sport a životní styl z pohledu insidera - Mudruňka, Dominik (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá skateboardingem skrze oblast společenských věd. Obsahem práce je též historie skateboardingu od vzniku až po současnost. Hlavním cílem je zjistit, co může pro člověka znamenat skateboarding. Práce tak prostřednictvím perspektivy subkultur, sportu a životního stylu zachycuje určité znaky, které jsou příznačné pro lidi, co se skateboardingu věnují. Zjištění se nedotýkají jen čistě vizuálních znaků, ale také názorů, hodnot a motivací, které jsou mimo samotný text obsažené i v audiovizuálním díle, jež je součástí této práce. Výzkum probíhal především na základě zúčastněného pozorování, a to v pozici "insidera".
Skateboarding as a sport and lifestyle from insider's perspective
Keywords: skateboarding; identita; post-subkultury; sport; životní styl; hry; habitus; skateboarding; identity; post-subcultures; sport; lifestyle; games; habitus