Modelování šíření vzdušné rázové vlny v programu OpenFOAM - Sedláček, Dominik (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá ověřením možnosti simulace vzniku a šíření vzdušných rázových vln pomocí balíku OpenFOAM/BlastFOAM. Zvolenou úlohou byla simulace výbuchu polokulové nálože umístěné na zemi. Výsledky simulace pro různé vstupní parametry byly porovnány s experimentálními hodnotami.
Modelling of blast wave propagation in OpenFOAM
Keywords: BlastFOAM; detonace; měření přetlaku; OpenFOAM; optimalizace simulace; vliv vstupních parametrů na numerický experiment; vzdušná rázová vlna.; BlastFOAM; detonation; overpressure measurement; OpenFOAM; optimization of simulation; influence of input parameters on numerical experiment; blast wave.