Dialog jako hledání smyslu práce sociálního pracovníka orgánu sociálně-právní ochrany dětí v ČR - Sychrová, Adriana; Ehlová, Marcela (Diagnostické centrum, 2024)
Příspěvek popisuje dílčí výsledky evaluačního výzkumu v rámci projektu ESF „Inovativní přístupy k podpoře ohrožených rodin s dětmi v Pardubickém kraji“. Evaluační šetření proběhlo mezi sociálními pracovníky z oddělení sociálně-právní ochrany dětí tří obecních úřadů obcí s rozšířenou působností. Sledovány byly procesy zavádění nového způsobu práce i hodnocení dopadů a aplikace změn do práce s ohroženými rodinami. Vybrané výsledky šetření poukazují na to, jak je dialog významný v sociální práci s dítětem a rodinou a jaké hlavní možnosti dialogu, respektive komunikace probíhají na pracovišti OSPOD.
Dialogue as a search for the meaning of the work of a social worker from the Department of social and legal protection of children of the municipal authority in the Czech Republic
Keywords: sociální práce s ohroženými rodinami; pracoviště OSPOD; dialog; evaluační výzkum; social work with families at risk; social and legal protection of children; municipal authority; dialogue; evaluation research