Burza cenných papírů Praha - Tomášková, Anna (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce bude sloužit studentům pro pochopení principů obchodování na Burze cenných papírů Praha. Popisuje historický vývoj burzy, práva a povinnosti obchodníků a hlavní indexy, se kterými se zde obchoduje. A nakonec porovnává Burzu cenných papírů Praha s RM-Systémem a s Frankfurtskou burzou.
Prague Stock Exchange
Keywords: Burza cenných papírů Praha; akcie; burzy; kapitálové trhy; cenné papíry; Prague Stock Exchange; share; stock exchange; capital markets; securities