Nepřímá elektrooxidace odpadních vod elektro-Fentonovou reakcí - Křížová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována elektrochemické technologii zabývající se čištěním odpadních vod, zaměřená na odstranění znečišťujících látek pomocí nepřímé elektrooxidace elektro-Fentonovou reakcí. Reakce je založena na průběžné elektrogeneraci H2O2 a následné produkci oxidačního činidla ˙OH v dostatečném množství pro efektivní čištění kontaminovaných vod. Práce se věnuje základnímu uspořádání elektro Fentonova procesu, konfiguraci elektrochemických cel, generování hydroxylového radikálu, regeneraci katalyzátoru a také vlivem provozních parametrů.
Indirect electro-oxidation of waste water electro-Fenton reaction
Keywords: elektro Fentonova reakce; čištění odpadních vod; hydroxylový radikál; electro Fenton reaction; treatment of waste water; hydroxyl radical