Tvorba biofilmů Arcobacter-like mikroorganismů v prostředí antibiotik a přírodních látek - Švarcová, Karolína; Šilha, David (My University, 2021)
Arcobacter-like bakterie jsou jednou z příčin bakteriálních gastrointestinálních infekcí přenášených potravinami. Přenos arkobakterů je často možný díky jejich schopnosti přilnout k různým abiotickým povrchům ve formě biofilmu. Tato studie je zaměřena na sledování biofilmové tvorby v přítomnosti vybraných antibiotik či přírodních látek.
Biofilm formation of Arcobacter-like microorganisms in the environment of antibiotics and natural substances
Keywords: Arcobacter-like; biofilm; antibiotika; přírodní látky; Arcobacter-like; biofilm; antibiotics; natural compounds