Experimentální analýza samozhutnitelných drátkobetonů - Fadrhons, Jan (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá experimentální analýzou samozhutnitelných drátkobretonů a současným stavem poznání. Experimentální část práce je věnována výrobě těles, provedení zkoušek čerstvého samozhutnitelného betonu a mechanickým vlastnostem drátkobetonu. Zkoušena byla pevnost v tahu ohybem a kapacita absorbované energie. Dále došlo k porovnání nevyztužených tělesech s tělesy vyztuženými drátkovou rozptýlenou výztuží v různém množství. Výsledky zkoušek čerstvého betonu a pevnostních zkoušek jsou vyhodnoceny a porovnávány. Vše je podloženo fotodokumentací.
Experimental analysis of steel fiber reinforced self-compacting concrete
Keywords: vyztužování betonu; samozhutnitelný beton (SCC); drátkobeton (SFRC); samozhutnitelný drátkobeton (SFRSCC); zkoušky čerstvého betonu; mechanické vlastnosti betonu; reinforcement of concrete; Self-Compacting Concrete SCC; Fiber Reinforced Concrete FRC; Steel Fiber Reinforced Self-Compacting Concrete SFRSCC; tests of fresh concrete; mechanical properties of concrete