Didaktická hodnota souboru učebních úloh - Královec, Karel (Univerzita Pardubice, 2004)
Byla provedena analýza souboru učebních úloh obsaženého v učebnici Biologie člověka pro gymnázia a na jejím základě byl vyprojektován soubor nový.
Didactics value of complex a teaching exercises
Keywords: didaktika; učební úlohy; taxonomie; index variability; poziční index