Péče o zdravotně postižené občany v Pardubickém kraji - Knapíková, Monika (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá poskytováním sociální pomoci zdarvotně postižených občanů. Vyzdvihuje pozitivní dopad zapojení těchto osob do společenského života. Popisuje služby sociální péče a poskytování jednotlivých dávek zdravotně postiženým v Pardubickém kraji a seznamuje nás s problematikou zaměstnávání zdravotně postižených.
Care for disabled people in Pardubice region
Keywords: sociální zabezpečení; sociální pomoc; sociální služby; mentální retardace; postižení lidé; ústavy sociální péče; zaměstnávání