Využití arteterapie k léčbě návykových nemocí - Balíková, Iva (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem práce je otázka využití arteterapie k léčbě návykových nemocí. Teoretická část seznamuje s arteterapií jako takovou, dále vymezuje osobnost arteterapeuta. Velká část je věnována archetypu a procesu individuace, rovněž pak symbolu a jungovské terapii. Čtěnář v práci najde nabídku arteterapeutických technik hodících se k práci se závislými. Poslední kapitola je věnována léčbě závislostí. Empirická část obsahuje tři kazuistiky pacientů Léčebny návykových nemocí v Nechanicích.
Use of Artetherapy for Addicting Diseases Treatment
Keywords: arteterapie; symboly; archetypy; psychoterapie; závislosti; art therapy; symbols; archetypes; psychotherapy