Delikvence mládeže - Sejkora, František (Univerzita Pardubice, 1999)
Autor se v práci zabývá tématikou delikvence mládeže. Charakterizuje pojem delikvence, zaměřuje se na vliv rodinné výchovy a prostředí školy. Dále popisuje skupiny a hnutí mládeže a všímá si i vlivu médií. V závěrečných kapitolách charakterizuje různé typy prevence delikventního chování a možnosti intervence v České republice.
Keywords: pedagogika; mládež; delikvence; Rodina; psychologické aspekty; intervence