Screening rizika pádu v pediatrii jako indikátor kvality péče - Klementová, Monika (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku pádů v pediatrii. Je rozdělena na část teoretickou a část empirickou. V teoretické části se zabývám definicí, klasifikací, prevencí pádů ve zdravotnických zařízeních a projekty, které se zaměřují na tuto problematiku. Součástí teoretické části je také screening rizika pádu u dětí a problematika pádů v kontextu kvality péče ve zdravotnictví. Empirickou část tvoří výzkumné šetření provedené dotazníkovou metodou v rámci studentské grantové soutěže Univerzity Pardubice. Výzkumné šetření jsem zaměřila na sledování rizika pádu u dětí v českých zdravotnických zařízeních. Zjišťuji, jaké nástroje (metody, škály) jsou používány na hodnocení rizika pádu a zda mají oslovená zdravotnická zařízení vypracované standardy.
Fall risk screening in pediatrics as an indicator of health care quality
Keywords: pády ve zdravotnictví; pády v pediatrii; riziko pádů; kvalita péče; falls in health service; falls in paediatrics; risk of falls; health care quality