Náboženská mapa Liberec - Spal, Karel (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce mapuje současnou náboženskou scénu Liberce, přičemž se zaměřuje na istitucionalizované církve a náboženské společnosti. Normativní charakter náboženských skupin prezentuje autor v odkazech a soustředí se na jejich empirický charakter. Poznatky a informace o náboženských skupinách získává ze zúčastněného pozorování i strukturovaných rozhovorů s představiteli zmíněných skupin.
Map of churches and religious groups in Liberec
Keywords: religiozita; náboženské poměry; náboženská hnutí; církve; Liberec; empirický výzkum