Dlouhodobá nezaměstnanost v ČR v mezinárodní komparaci - Štumpf, Michal (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem práce je poukázat na narůstající problém dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR. Podrobně je analyzována situace na trhu práce v ČR a ve státech EU. Hlavní snahou bylo porovnat zdejší nástroje řešení tohoto negativního jevu s instrumenty užívanými členskými zeměmi EU.
Long-term unemployment in the Czech Republic in the international comparison
Keywords: Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; Trh práce; Česká Republika; Evropská Unie