Aktuální poznatky o otravách historicky významných osobností sloučeninami As - Zvolská, Magdalena (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá toxickými účinky arsenu a jeho sloučenin, jejich pohybem v lidském organismu a místy, kde se nejčastěji ukládá. Dále je v práci popsáno několik otrav vybraných významných osobností arsenem a jeho sloučeninami.
Latest research in poisoning of historically important persons with arsenic compounds
Keywords: arsen; akutní a chronická otrava arsenem; smrt Napoleona Bonaparte; Phar Lap; Simón Bolívar; Charles Francis Hall; arsenic; acute and chronic arsenic poisoning; death of Napoleon Bonaparte; Phar Lap; Simón Bolívar; Charles Francis Hall