Vývoj cen pohonných hmot v letech 2000 - 2010 - Luňáček, Adam (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá vývojem cen pohonných hmot v letech 2000 - 2010 na světových trzích a jejich vlivem na ekonomiku. V práci jsou charakterizovány základní informace o ropě, jejím využití a spotřebě.
Development of fuel prices in 2000 - 2010
Keywords: oil shock; ropa; benzin; ropné šoky; ekonomika; krize; vývoj cen; crude oil; economy; crisis; prices development