Aktuální problémy komunikace úřadu práce s občany - Šrůtová, Jana (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem diplomové práce je zjištění postojů veřejnosti k orgánům státní správy se zaměřením na úřady práce. Pro zhodnocení tohoto tématu jsou využity poznatky z empirického šetření, které bylo provedeno ve Vysokém Mýtě. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola je věnována komunikaci, definuje také pojem public relations. Druhá kapitola se zabývá veřejnou správou, jejím členěním na státní správu a samosprávu a komunikací ve veřejné správě. Třetí kapitola je věnována státní politice zaměstnanosti a úřadům práce. Zmiňuje se též o novém zákoně o zaměstnanosti. Čtvrtá kapitola stručně seznamuje s Vysokým Mýtem - s městem, ve kterém bylo prováděno šetření. Pátá kapitola definuje postoje a způsoby jejich měření. Vymezuje také pojem veřejné mínění a jeho výzkum.
The actual problems of the communication between the job centre and citizens
Keywords: komunikace s veřejností; Komunikace; Úřad práce; státní politika zaměstnanosti; Vysoké Mýto; dotazníkové šetření; Public relations; veřejné mínění; veřejná správa