Vývoj tvarů jízdních obrysů vybraných vozidel v provozu ČD - Chaloupecký, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor se v práci zaměřil na sledování a vyhodnocování jízdních profilů kol v železničním provozu u vybraných lokomotiv Českých drah. Vyhodnocování je provedeno měřením nebo pomocí simulačních výpočtů. Autor sleduje současné problémy vznikající provozem těchto vozidel, především na koridových tratích se zhodnocením dnešního stavu techniky používané pro údržbu jízdních profilů. V závěru autor navrhuje dnešní nejmodernější techniku pro reprofilaci.
Development shapes running contours of selected locomotive in operation ČD
Keywords: železniční doprava; železniční vozidla; jízdní vlastnosti; lokomotivy; České dráhy; technika