Vztah nezaměstnanosti a kriminality ve vybraných regionech ve fázi demografického rozvoje a stárnutí - Šoulová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2018)
Předmětem práce je analýza vztahu nezaměstnanosti a kriminality ve fázi demografického stárnutí v okrese Liberec a Ústí nad Orlicí. Analýza je provedena s využitím údajů z Ministerstva vnitra, Ministerstva práce a sociálních věcí a Českého statistického úřadu z období let 2008-2016. Analýza prokázala vliv nezaměstnanosti a demografického stárnutí na výši kriminality v jednotlivých regionech.
Demographic aging/boom and relationship between unemployment and crime in two Czech regions
Keywords: kriminalita; nezaměstnanost; demografické stárnutí; demografická struktura; korelační závislost; criminal; uneyployment; demographic aging; demographic structure; correlation dependence