Kvalita života lidí závislých na výherních automatech po léčbě - Buchtová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku patologického hráčství u jedinců, kteří mají zkušenost s výherními automaty a kteří podstoupili ambulantní nebo pobytovou léčbu. Práce se skládá z teoretické a empirické části. Teoretická část se věnuje charakteristice patologického hráčství, vývoji hráčské závislosti a hazardním hráčům. Dále práce popisuje znaky problémového hraní a následnou prevenci. Empirická část má charakter kvalitativního výzkumu. V empirické části jsou prezentovány výsledky výzkumného šetření, jehož hlavním cílem bylo zjistit, jaká je kvalita života jedinců léčených z gamblerství.
The Quality of life of people dependent on gambling machines after the treatment
Keywords: patologické hráčství; závislost; hazardní hry; prevence; pathological gambling; addiction; gambling; prevention