Technologicko-provozní aspekty obnovy tratě Rakovník – Mladotice - Kopáč, Vladimír; Matuška, Jaroslav; Loucký, Petr (My University, 2018)
Článek přináší výstupy projektů studentské grantové soutěže, jejichž cílem bylo zhodnotit současný stav provozu na trati Rakovník – Kralovice u Rakovníka (- Mladotice), navrhnout opatření pro zvýšení její atraktivity a zhodnotit jejich dopady jak v oblasti provozně-technologické, tak v oblasti dostupnosti vybraných cílů pro obyvatele přilehlých obcí. Vzhledem k zaměření projektů (obor technologie a řízení dopravy) nebyly zkoumány otázky ekonomické, které by měly patrně rozhodující váhu při úvahách o realizaci uvedených opatření.
Technological and Operational Aspects of the Rakovník - Mladotice Line Reneval
Keywords: regionální dráha; jízdní doby; přejezd; oblouk; omezení rychlosti; local railway line; operational times; level crossing; curve; speed constraint