Hodnocení vlivu biopaliv pro dopravní prostředky na životní prostředí - Šaral, Antonín (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem biopaliv na životní prostředí v dopravě. Ve své první části bakalářská práce uvádí základní rozdělení biopaliv podle jejich původu a skupenství. Ve své druhé části se práce zaobírá problematikou legislativy a povinnostmi výrobců a distributorů biopaliv na území České republiky. Ve třetí části práce analyzuje vliv různých druhů biopaliv na produkci emisí výfukových plynů a na funkce motoru.
The evaluation of the environmental impact of biofuels for transport
Keywords: biopaliva; bionafta; bioetanol; biomasa; životní prostředí; biofuels; biodiesel; bioethanol; biomass; environment