Schiffova báze salicyliden-glukosamin jako ligand - Zouharová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2007)
Byla provedena a zpracována rešerše o přípravě, vlastnostech a dosud připravených komplexech salicyliden-D-glukosaminu z Chemical abstracts. Studovaná sloučenina byla připravena a charakterizována pomocí NMR spektroskopie. Byly vyhodnoceny pokusy o přípravu Et3Sn derivátů s SG a Et2ClSn s HSG.
Schiff base salicylidene-glucosamine as a ligand
Keywords: Schiffovy báze; organocíničité sloučeniny