Dva programy pro vyhodnocování experimentálních dat - Javůrek, Milan; Taufer, Ivan; Merta, Jan (Technická univerzita v Košiciach, 2019)
V příspěvku jsou popsány dva programy pro statistické zpracování experimentálních dat s pracovním názvem TestNorm a NelReg, vypracované jako podpůrné učební pomůcky. Program TestNorm je určen pro zjišťování normality dat, program NelReg pro regresi nelineární funkce. Prezentované programy mají jednoduchou obsluhu a přívětivé vizuální prostředí.
Two programs for experimental data evaluation
Keywords: experimentální data; normální rozdělení; nelineární regrese; experimental data; Gaussian distribution; nonlinear regression