Vzájemné ovlivňování stavu dutiny ústní a vybraných systémových onemocnění. - Smékalová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na objasnění vzájemného ovlivňování stavu dutiny ústní a vybraných systémových onemocnění, a to zejména diabetu mellitu a kardiovaskulárních onemocnění. Tato bakalářská práce je teoretického typu a je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická, ve které jsou stručně popsány pojmy, které se budou objevovat v rešeršní části bakalářské práce. Rešeršní část bakalářské práce se zabývá metodikou rešerše a popisem vybraných studií, které odpovídají dané problematice.
Interaction of the condition of the oral cavity and selected systemic diseases.
Keywords: parodontitida; diabetes mellitus; kardiovaskulární onemocnění; parodontitis; diabetes mellitus; cardiovascular diseases