Možnosti sdílení multimediálních dat v domácím prostředí - Luťhová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2013)
Možné způsoby řešení sdílení (nejen) multimediálních dat v domácím prostředí. Vzájemné porovnání z hlediska výkonu, poskytovaných služeb, pořizovací ceny, snadnosti instalace, snadnosti použití a provozních nákladů. Možnosti sdílení s ostatními přístroji v domácnosti (Smart TV, Smartphone, tablet, notebook, atd.). Možnosti distribuce digitálního TV signálu po počítačové síti. Otestování zvoleného řešení. Vytvoření manuálu pro instalaci a správu vybraného řešení.
Possibility of sharing multimedia data in a domestic environment
Keywords: NAS server; DLNA; sdílení multimediálních dat; SAMBA server; Windows; linuxový server; streaming; distribuce TV signálu; NAS server; DLNA; multimedia data sharing; SAMBA server; Windows; Linux server; streaming; distribution of TV signals