Komerční sekta nebo jen dobrý business? - Smítalová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce popisuje fungování konkrétní multi-level marketingové společnosti. Cílem je zjistit, zda se tato firma svými znaky shoduje s charakteristickými rysy sekt a spadá tak do skupiny komerčních sekt/kultů. Pozornost je věnována především strategii získávání nových členů a metodám, skrze něž uplatňuje firma své postavení a dosahuje zisků.
Commercial sects or just a good business?
Keywords: multi-level marketing; sects; psychological manipulation; power; rituals; sekty; psychická manipulace; moc; rituály