Die Deutsche Lyrik und ihre Integration in den FSU - Pazdírková, Monika (Univerzita Pardubice, 1999)
V práci se autorka zabývá vývojem německé lyriky od počátku po současnost i odbornou terminologií tohoto literárního druhu. V další části jsou vybrány lyrické texty vhodné pro zařazení do vyučování předmětu německý jazyk na ZŠ a jsou doplněny metodicko-didaktickými návrhy.
Keywords: němčina; německá literatura; lyrika; vývoj; výuka; metodiky