Analýza příčin nezaměstnanosti absolventů ekonomických fakult - Horák, Martin (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se soustředí na nezaměstnanost absolventů vysokých škol. První část této práce si klade za úlohu zanalyzovat stav a vývoj nezaměstnanosti absolventů vysokých škol na celostátní úrovni, ale především na úrovni jednotlivých vysokých škol a fakult. Druhá část se zabývá analýzou možných příčin nezaměstnanosti absolventů ekonomické fakulty Univerzity Pardubice. A na základě těchto příčin, navrhnout taková opatření, která by měla vést ke snížení míry nezaměstnanosti.
Analysis of cause of unemployment graduate of economic faculties
Keywords: Nezaměstnanost; absolventi; vysoké školy; příčiny; analýzy; unemployement; graduates; universties; causes; analyses