Analýza možností využití finančních nástrojů pro řízení odpadového hospodářství na území obce - Ranglová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se věnuje popisu problematiky nastavení finančních nástrojů pro řízení odpadového hospodářství na území obcí. Zabývá se aktuální právní úpravou odvětví a pomocí komparativní analýzy usiluje o nejvhodnější výběr z dostupných zákonných místních poplatků pro oblast řízení odpadového hospodářství.
Analysis of the possibilities of utilisation of the financial tools to govern the waste management on the territory of the municipality
Keywords: odpadové hospodářství; odpady; sběr a třídění; finanční nástroje; místní poplatky; waste management; waste; collection and sorting of waste; financial tools; local charges