Vlastnosti ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce - Vlach, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Teoretická část této práce je věnována popisu technologie výroby komerčně vyráběných ovocných šťáv a popisu metod stanovení základních vlastností ovocných šťáv. Experimentální část je zaměřena na stanovení formolového čísla, titrační kyselosti, obsahu prolinu a stanovení refraktometrické sušiny. Tyto parametry byly sledovány u komerčně vyráběných ovocných šťáv a u čerstvě vymačkaných ovocných šťáv.
The qualities of the commercial juices and the fresh fruit juices
Keywords: ovocná šťáva; formolové číslo; prolin; titrační kyselost; refraktometrická sušina; fruit juices; formol number; prolin; titratable acidity; refractometric dry basis