Licenční smlouva jako nástroj obchodu s nehmotnými statky a průmyslovými právy - Mařáčková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá licenční smlouvou ve vztahu obchodu s nehmotnými statky a průmyslovými právy. Popisuje základní pojmy týkající se problematiky licenční smlouvy jako je účel předmět. Nalezneme zde i základní dělení licenční smluv. Obsahuje příklad patentové licenční smlouvy.
The licence contract as a trade tool of intangible property and industrial rights
Keywords: licence; nehmotné statky; průmyslová práva; obchod; uzavírání smluv; licence; intangible property; industrial rights; trade; contracting