Škola Veliny 1811-1967 - Kmentová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce zpracovává vývoj velinské školy v letech 1811-1967, zmiňuje její významné učitele a provádí sondu do praktického fungování školy, mapující vývoj počtu žáků a rozložení absence. Část práce je též věnována obecnému vývoji školství v českých zemích a dějinám obce Veliny v daném období.
School Veliny 1811-1967
Keywords: škola; Veliny; vývoj; 1811-1967; Česko; školství