Využití IP telefonie jako alternativy k pevným telefonům - Kárová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na představení IP telefonie, což je služba, která umožňuje komunikaci po datových sítích pomocí IP protokolu. Bude zde zmíněno na jakém principu funguje, jaké jsou hardwarové a softwarové nároky na její provoz, její výhody a nevýhody oproti konkurenčním technologiím atd.. Také zde bude uveden konkrétní příklad implementace ve vybrané firmě v podobě aplikace Skype, která je dnes velmi rozšířena. Nakonec bude zhodnocena uživateli ve vybrané firmě.
Use of IP telephony as alternative way to classic telephones
Keywords: IP telefonie; VoIP; IP telefony; call manager; Skype; protokoly; internetová telefonie; poskytovatelé