Variabilita dermatofytů ve vztahu ke kultivačnímu médiu a způsobu uchovávání kultur - Štěpánková, Marcela (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce pojednává o dermatofytech, jejich základních vlastnostech a onemocněních, která způsobují. Dále je sledován jejich růst a variabilita na různých kultivačních mědiiích a vyzkoušeny některé techniky konzervace a uchovávání kultur dermatofytů ve sbírce.
Variability of dermatophytes in reference to the culture medium and technique of storage of cultures
Keywords: dermatofyty; kultivační média