Míra informovanosti pacientů s implantovaným portem - Šebelová, Hana (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá "Mírou informovanosti pacientů s implantovaným portem." Obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část je složena ze dvou hlavních kapitol. První kapitola je věnována problematice portového systému a druhá kapitola obsahuje informace, týkající se poskytování informací ve zdravotnictví. Empirická část se skládá z kvantitativního výzkumu, který probíhal formou dotazníkového šetření u pacientů s implantovaným portem. V této části hodnotím a zjišťuji míru informovanosti pacientů, způsob jakým získávají informace, výskyt komplikací a spokojenost pacientů se zavedeným portem. V závěru práce je uvedené celé její zhodnocení.
Level of awareness of patients with implanted port
Keywords: venózní porty; komplikace; finance; poskytování informací; souhlas pacienta; enous ports; complications; provision of information; patient's consent