Úprava systému regionálních železničních linek na Liberecku - Opočenský, Jiří (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá stavem regionální železniční dopravy na Liberecku. Analyzuje současný stav, ze kterého vyplývají návrhy na možné úpravy nebo rozšíření linkového vedení. Některé z návrhů jsou dále podrobně rozpracovány, a nakonec je vytvořena nejvhodnější kombinace návrhů vhodná k další realizaci. V závěru dochází k vyhodnocení dopadů změn výsledné varianty na kvalitu regionální železniční dopravy na Liberecku.
Modification of the regional railway system in the Liberec region
Keywords: návrhy; jízdní řád; modernizace; regionální doprava; železnice; proposal; timetable; modernization; regional transport; railway