Informovanost žen s karcinomem prsu o nežádoucích účincích radioterapie - Therová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2020)
V bakalářské práci se zabývám informovaností žen o nežádoucích účincích radioterapie. Práce je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část se zabývá anatomií prsu, druhy karcinomů prsu, možnostmi léčby karcinomu prsu, nežádoucími účinky radioterapie a mamografickým screeningem. Ve výzkumné části pomocí dotazníkového šetření byla zkoumána úroveň informovanosti žen s karcinomem prsu a míru jejich spokojenosti s informacemi, které obdržely.
Awareness of women with breast cancer carcinogens of the side effects of radiotherapy
Keywords: Informovanost žen; rakovina prsu; vedlejší účinky; radioterapie; awareness of women; breast cancer; side effects; radiotherapy